Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 15. 12:05, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Megújult iskolájukat ünnepelték Héhalomban

Megújult iskolájukat ünnepelték Héhalomban

Alma materüket ünnepelték szombaton a héhalmiak. A megújulását, a fejlődését, a község ezáltali gyarapodását és az összefogást.

Mint a köszöntések során elhangzott, a tartalmat felelősségteljes nevelő munkájukkal a pedagógusok, a jövőjüket megalapozó tudás megszerzésével a diákok teszik az igényes feltételekhez.

Tóth Imre, az iskola igazgatója üdvözölte elsőként a jeles alkalom résztvevőit, a vendégeket, az alma mater közösségét, valamint a szülőket, lakosokat. Elismeréssel szólt a támogatókról, a segítőkről, az elvégzett korszerűsítésekről, majd emléklapot adott át azoknak, akik a legtöbbet tették ezért: Szilágyi Albert polgármesternek, Kovács Miklós tervezőnek, Nyerges Pál minőség-ellenőrnek. Ezzel köszönték meg Nagy Gergely projektvezető, a kivitelező Plan-Ex 2002. Kft. és Czikora János munkáját is.

– Az iskola a tudás kútja, biztonság a jövőre, az a hely, ahol az alkotás ízét is megtapasztalhatja a diák – mondta Becsó Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő az átadási ünnepségen. Szent-Györgyi Albert gondolatait idézve mutatott rá a fejlesztés, az iskolai tevékenység lényegére. Egyebek mellett a köznevelésben korábban elért, kimagasló eredményekről, valamint napjaink közoktatási kérdéseiről, tennivalóiról is szólt.

– Az összefogásról is szép példát adó felújítással gyarapodott a település, amely mindig fontosnak tartotta az iskoláját. Ezt mutatták az átépítések, a bővítés tervei és megvalósítása, az előző évtizedekben elért előremutató változások. Szilágyi Albert polgármester tolmácsolta ezt a jelenlévőknek, majd elmondta, hogy a korábban elnyert, 29,3 millió forint uniós támogatással (KEOP-5.3.0/A-09-2010-0030) idén augusztus 7. és szeptember 30. között végezték el az iskola energetikai korszerűsítését: nyílászárókat cseréltek, fűtést szereltek, szigeteltek és külsőleg is megújították az épületet.

Az igényes körülményekhez a tartalmat felelősségteljes oktató-nevelő tevékenységükkel a pedagógusok, a jövőjüket megalapoző tudás megszerzésével a diákok teszik. Refka Dániel plébános áldást kért az iskolára, a Kisboldog-asszony kórus és az iskola tanulói hangulatos műsorukkal színesítették az ünnepet, amely a szalagátvágással ért véget.

Forrás: nport.hu

Címkék: Héhalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.