Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 01. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Megújult a Múzeum tér Salgótarjánban

Megújult a Múzeum tér Salgótarjánban

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében csaknem 400 millió forintból valósította meg a Múzeum tér rekonstrukcióját.

A „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt célja, hogy a fejlesztések eredményeként Salgótarján városközpontjában a jelenlegi állapothoz képest bővített szolgáltatások jelenjenek meg, a meglévő szolgáltatások magasabb minőségben legyenek elérhetőek, s így a városközpont szélesebb szerepkört, feladatkört tudjon ellátni. A projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretében valósul meg. A projekt részét képezi az Apolló Mozi funkcióbővítő rehabilitációja, 238 felszíni parkoló kivitelezése, a Salgó Vagyon Kft. Gazdasági Szolgáltatóterének kialakítása és a Múzeum tér rekonstrukciója.
A Múzeum téri beruházás 2013 márciusában indult, s 2013 decemberében fejeződött be. A kivitelezői feladatokat közbeszerzés eredményeként a Strabag-MML Kft végezte.
A felújítás magába foglalta: a térburkolat teljes cseréjét a vízszigetelési munkákkal együtt; a meglévő támfalak javítását, magasítását; a felszín alatti közművek teljes felújítását (csapadékvíz elvezetés, szennyvízelvezetés, villamos rendszer felújítása); köz- és díszvilágítás kialakítását; a parkolók térkövezését; az utak felújítását, a lépcsőburkolatok felújítását; az akadálymentesítést; a virágvályúk javítását, cseréjét; a zöldfelületek felújítását; az utcabútorok cseréjét.
A projekt megvalósítására az Európai Unió és a Magyar Állam közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, amely a teljes beruházási költség több mint 74 %-át jelenti. A projekt összköltsége meghaladja az 1,3 milliárd forintot. A Múzeum téri rekonstrukció projektben elszámolható költsége közel 415 millió forint.
Az Önkormányzat a jövőben további támogatás igénybevételével és saját forrásból fel kívánja még újítani a Múzeum tér alsó födémjét, valamint a Dornyay Béla Múzeum épületének lábazatát.
Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester, országgyűlési képviselő az átadó ünnepségén elmondta: nagyon fontos állomása városépítő munkánknak a megújult Múzeum tér átadása. Hiszen ékes bizonyítéka ez annak, hogy Salgótarjánban az elmúlt években korábban nem tapasztalt mértékű fejlesztések indultak, amelyek eredményeként a Város szebbé, élhetőbbé, funkcionálisan gazdagabbá vált. A fejlesztési munka azonban nem fejeződött be, hisz az önkormányzat már a 2014-2020-as programozási időszak tervein dolgozik, amelyek Salgótarján további fejlődését eredményezik.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.