Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 16. 11:35, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Megújuló energia a tudomány napján

Megújuló energia a tudomány napján

„A nap üzenete” címmel rendeztek szakmai napot a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézetében.

„A nap üzenete” címmel rendeztek gyorsépítészeti bemutatót, a megújuló energiákról szóló szakmai kiállítást és konferenciát a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézetében november 15-én, mellyel a tudomány napja előtt tisztelegtek a résztvevők.
A délelőtti gyorsépítészeti bemutatón zéró energiaházat állítottak össze. A zéró energiaház lényege, hogy fenntartásához nem kell külső energiaforrásokat felhasználni: a világításhoz és a fűtéshez szükséges energiát az épület napkollektorok, napelemek, hőszivattyúk, szélturbinák segítségével önmaga termeli meg.
Délután az innovációról, a megújuló energiaforrásokról, a napenergia felhasználásának lehetőségeiről, a zéró energiaházak építéséről hangzottak el előadások. Olyan elismert szaktekintélyek osztották meg gondolataikat, mint dr. Kulcsár László, a Gödöllői Szent István Egyetem professzora, dr. Simonyi Sándor címzetes egyetemi docens, a salgótarjáni Trigon Kft. tulajdonosa és Bocsó Imre mérnöktanár, a zéró energiaház klaszter elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.