Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. November 12. 13:25, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Megújul a salgótarjáni Nyitnikék Óvoda

Megújul a salgótarjáni Nyitnikék Óvoda

120 millió forintos pályázati támogatással – 5 százalék önerő biztosítása mellett – megújul a salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda.

A beruházás megvalósítását követően egyedülálló színvonalú, az előírásoknak maximálisan megfelelő intézménnyel bővül a megyeszékhely.

A pályázat során igényelhető támogatás maximális összege 120 millió forint volt, amelyhez csupán 5 százalékos önerőt kellett biztosítani. A szakmai indokokat, illetve a városban működő tagóvodák fizikai állapotát is figyelembe véve a Népjóléti Iroda, valamint az Óvodai Igazgatóság javaslata alapján a Nyitnikék Tagóvoda épületének átalakítása, felújítása került a pályázati anyagba.

Az elnyert összegből a már működő öt csoportszoba mellé egy újabb szobával bővül és mind a hat helyiség – az előírásoknak megfelelően – 76 négyzetméteres lesz. A megújult intézmény rendelkezni fog továbbá: egy teljesen új, eszközökkel felszerelt 60 négyzetméteres tornaszobával, többcélú foglalkoztató helyiséggel, orvosi szobával, illetve a beteg gyerekek számára elkülönítő szobával, valamint kialakításra kerül egy könyvtár-, fejlesztőszoba és egy különálló teakonyha is. Az intézmény rendelkezni fog egy zárt játszóudvarral és emellett az épületet teljes körű hőszigetelése is megtörténik.

A kivitelezés során figyelembe veszik a megújuló energiafelhasználást is, így napelemekkel fogják biztosítani a villamosenergia-igény jelentős részét. Az intézmény felújítását a támogatási szerződés megkötését követően kezdik.

Forrás: nport.hu

Címkék: óvoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.