Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 06. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Megtalálták a fegyveres lucfalvai kutyagyilkost

Megtalálták a fegyveres lucfalvai kutyagyilkost

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint kivégezte azt a kutyát, amelyik több napig várta hűtlen gazdáját az út szélén Lucfalván.

Állatvédők január 14­-én találták meg a német juhászt, majd napokig gondozták, ellátták, és új gazdát is kerestek a barátságos ebnek. Ám amikor érte mentek, hogy új helyére szállítsák, holtan találták: valaki fejbe lőtte szegény állatot. A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány ezek után úgy döntött, 400 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki információt szolgáltat arról, aki ezt a gaztettet végrehajtotta, ráadásul feljelentést is tettek a salgótarjáni rendőrségen.

A hathatós akciónak köszönhetően most előkerült egy neve elhallgatását kérő szemtanú, aki feljelentést tett, korábban ráadásul már többen is megnevezték ugyanazt a férfit. Arra azonban senki nem volt hajlandó, hogy a rendőrségen is elmondja, kire gyanakszik – még a vérdíj sem oldotta meg az informátorok nyelvét. A gaztettet elkövető illetőnek állítólag többször is bevonták már a fegyvertartási engedélyét, és a környékbeliek is tartanak tőle.

– Amint a rendőrség is megerősíti, hogy a férfi lehet a tettes, azonnal átadjuk a nyomravezetői díjat. Az alapítvánnyal szeretnénk a bíróságig vinni az ügyet – mondta Kovács Violetta, az alapítvány elnöke.

– A törvény szerint az ügy rongálásnak minősül, ami szabadságvesztéssel büntethető – mondta dr. Kamarás Péter ügyvéd. Most csakis a bíróság döntésétől függ, hogy felfüggesztett vagy végrehajtandó börtönbüntetésre ítélik az elkövetőt. Ha kiderül, hogy úgy lőtte ki a kutyát, hogy közben dolgozott – például mezőőrként vagy vadászként –, akkor a foglalkozásától is eltilthatják.

Forrás: blikk.hu

Programok Nógrád megyében

Címkék: Lucfalva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:41, kedd | Helyi

Magyarország nagyobb városaiban, Erdélyben és a Vajdaságban folytatja jótékonysági születésnapi koncertjét Mága Zoltán.

50 év 50 koncert című születésnapi jótékonysági koncertsorozat részeként a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiban.

2024. Április 30. 08:35, kedd | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Napos, kora nyárias idő.

Napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.