Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 22. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Budapest Bank

Megszépült a salgótarjáni Megyei Gyermekvédelmi Központ udvara

Megszépült a salgótarjáni Megyei Gyermekvédelmi Központ udvara

Játékokat újítottak fel a Budapest Bank munkatársai.

A salgótarjáni Megyei Gyermekvédelmi Központ udvarát szépítették meg a kültéri játékok felújításával, virágok ültetésével a Budapest Bank helyi bankfiókjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„A Megyei Gyermekvédelmi Központ kiemelt szerepet játszik városunk életében, azonban szűk forrásaik nem teszik lehetővé az apróbb, ám annál fontosabb felújítási munkák megvalósítását. Ezért döntöttünk úgy munkatársaimmal, hogy nyári önkéntes akciónk során a Központ játszóterét szépítjük meg az udvari eszközök festésével, karbantartásával, illetve növényeket ültetünk az udvaron. Jó ötletnek tartottuk, hogy a gyerekekkel együtt közösen rendezzük azt a környezetet, ahol a természet közelségében egész nap játszhatnak, sportolhatnak” – mondta Cene Katalin, a pénzintézet salgótarjáni fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,