Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett élettársként éltek együtt Dunaharasztin. A kapcsolat során a férfi egyre jobban uralkodott a nő felett, amelynek részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal adott nyomatékot. 2021 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az férfitól, de nem fordult rendőrséghez.

2021. december 2-án az elkövető és a sértett között ismét vita alakult ki, amelynek során a férfi legalább háromszor megütötte a nőt. Ugyanekkor pontosan nem ismert körülmények között a sértett lábán egy szúrt sérülés is keletkezett, amely erősen vérzett.

A sértett a mentőszolgálattól kért segítséget a sérülése miatt. A mentős diszpécser telefonon adott utasításokat a sértettnek a sérüléssel kapcsolatos elsődleges teendőkkel kapcsolatban. Ezt az elkövető is hallotta, mert beszélt is a diszpécserrel, aki elmondta, hogy mit tegyen a sértett vérzésének csillapítására. A férfi azonban csak egy rövid ideig vett részt a sértett ellátásában, majd elhagyta a házat. Rövid időre azután ugyan visszatért, de már nem segített az egyre gyengülő nőnek, hanem újra kiment a házból, majd autóval elhajtott.

Mire az elkövető visszatért a párja már nem lélegzett. A helyszínre érkező mentők már nem tudták újraéleszteni a nőt. A magára hagyott sértett a vérveszteség miatt veszítette életét, amely jó eséllyel elkerülhető lett volna, ha megakadályozva a sértett mozgását sérülését időben, szoros nyomókötéssel látták volna el.


A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak bűntette és halált okozó segítség nyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.