Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Július 11. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonógrád

Megkezdődnek a fejlesztések, pályázatbenyújtások

Megkezdődnek a fejlesztések, pályázatbenyújtások

Megkezdődnek a fejlesztések, pályázatbenyújtások


Salgótarjánnak 2020-ig 9,2 milliárd forintos európai uniós támogatás áll rendelkezésére: az Európai Unió meghatározta a 11 tematikus célkitűzést, a Magyar Kormány pedig kijelölte a tervezési irányokat.
A város, mg 2014-ben elkészítette Salgótarján Területi Programját, amelyet városi fórumok előztek meg. Ekkor lehetőség volt összegyűteni a gazdaságfejlesztés, közoktatás fejlesztés, városrehabilitáció, energetikai fejlesztések, egészségügyi és szociális alapellátások fejlesztése, szociális városrehabilitáció, közlekedésfejlesztés témakörben felmerült javaslatokat. Végül elsősorban a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatást, valamint az ehhez szükséges és ezen célkitűzéseket segítő társadalmi és infrastrukturális fejlesztéseket tartalmazza a program.

Salgótarjánnak célja, hogy a lakók jobban megismerkedjenek az energiahatékonysággal

A program keretében az óvodafejlesztési pályázatokat és az utak felújítására vonatkozó pályázatokat már benyújtotta a város önkormányzat. Ide tartoznak még a „Szemléletformálási programok”, amelyeknek célja, hogy hogy a lakosság szélesebb körben megismerhesse az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket, illetve változzanak a lakosok ezekkel kapcsolatos fogyasztói és társadalmi beállítódásai. A következő hónapokban a benyújtásra váró pályázatok előkészületei folynak majd.

Címkék: Fejlesztések, tervek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.