Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 14. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megkezdődik a 21. sz. főút fejlesztése

Megkezdődik a 21. sz. főút fejlesztése

A két megyét érintő fejlesztés keretében a jelenlegi 2x1 sávos utat közel 10 km hosszan 2x2 sávossá bővítik Heves megyében - Apc, Zagyvaszántó, Lőrinci -, míg Nógrád megyében Jobbágyi, Szurdokpüspöki települések között.

A 21. sz. főút korszerűsítésének célja, hogy Nógrád megyét és kiemelten Salgótarjánt bekacsolja az ország infrastrukturális vérkeringésébe. A 21-es út ezen szakaszainak szélesítése mellett különszintű csomópontokat, turbó-körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. A párhuzamos utakat felújítják, az érintett útkereszteződéseket átépítjik, növelve a biztonságos közlekedés feltételeit, csökkentve a balesetek számát. Az élővilág zavartalan működésének érdekében az út mentén kisállat-, kétéltűátjárót, valamint vadvédő kerítést építenek.
A 21. sz. főút Nógrád megyei szakaszán Jobbágyi-Szurdokpüspöki települések között a hiányzó, jelenlegi 2x1 forgalmi sávos 4,5 km hosszú utat, 2x2 forgalmi sávra bővítik, a szakasz ezt követően csatlakozik majd a már megépült 2x2 sávos részhez.
A kivitelezés a héten a fakivágással megkezdődött, jövő héten lőszermentesítéssel folytatódik, márciusban megkezdődnek a földmunkák, a humuszleszedéssel.
Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „A Heves megyei szakaszon 2014. június közepén a Szeméttelepi út, illetve a Szuha-patak feletti híd elkészítését követően, a 21. sz. főút forgalmát áttereljük az elkészült aszfaltos új útra. Ezt követően megkezdjük a meglévő Szuha patak feletti híd elbontását, majd a 2 x 2 sávos új híd megépítését. Ezt a kis szakaszt leszámítva a hevesi és a nógrádi részeken az új útpálya kivitelezése a meglévő forgalom mellett épül. Várhatóan 2014. augusztus közepére elkészül a bal pálya, melyen a meglévő út terelésével fog haladni a továbbiakban a forgalom. A teljes felújítás várhatóan 2015. I. félévében befejeződhet.
A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. nettó 8.111.532.217 forintért, a Nógrád megyei szakasz korszerűsítését a Swietelsky Magyarország Kft. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium nettó 5.497.128.920 forintért végzi. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

Címkék: 21-es út

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 18:00, csütörtök | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.