Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 28. 10:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megjelent a családikedvezmény-kalkulátor a NAV honlapján

Megjelent a családikedvezmény-kalkulátor a NAV honlapján

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a családikedvezmény-kalkulátor, amelynek segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedveményhez juthatnak a családok - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

A NAV közleménye szerint az idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket.
A kalkulátor mellett az is szerepel, hogy kik jogosultak a kedvezményekre és mely családtagok számítanak eltartottnak, illetve kedvezményezett eltartottnak. A havi bér mellett ugyanis ezek az adatok és információk szükségesek a kedvezmény kiszámításához.
A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a program használatához segítséget nyújtanak az "i" betűvel jelzett ikonok, amelyek minden sor mellett szerepelnek, és részletes magyarázatot adnak a pontos kitöltéshez.
A családikedvezmény-kalkulátort a NAV szakemberei különböző képzettségű és szakterületű adózók segítségével tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a végleges verzió könnyen használható.
Az adóhatóság közleményében szereplő példa egy olyan családfő adóalap-, illetve járulékkedvezményének számítását mutatja, ahol a családban egy egyetemista és két kiskorú gyermek él, és a családfő bére 200 ezer forint havonta. A kalkuláció eredménye azt mutatja, hogy az elmúlt évhez képest idén a családi járulékkedvezmény révén havonta 34 ezer forinttal több pénz marad a család kasszájában.

Címkék: Gazdaság-adó-NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.