Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 07. 13:50, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Meghosszabbították a szigorú szabályokat

Meghosszabbították a szigorú szabályokat

Újabb intézkedéseket jelentett be az oldalán Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután.

Elmondta, hogy a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések január 11-ig érvényben maradnak. Így este 8 és reggel 5 között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni.

Hozzátette, hogy ha lesz is kivétel, az egy napra lehet majd csak december 24-én.
Arról azonban december 21-én döntenek.

December 31. nem lesz kivétel, így nem lesznek szilveszteri bulik és utcabálok.

Egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk - fogalmazott Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a döntést konzultációk előzték meg járványügyi szakemberekkel, tudósokkal, akik egyöntetűen a szigorú intézkedések fenntartását javasolták.

"Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk" - fogalmazott Orbán Viktor.

Megerősítette: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Keddtől indul a regisztráció, amelyen keresztül mindenki jelentkezhet, aki be akarja oltatni magát.

"Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához" - hangoztatta a kormányfő.

Elmondta: a kabinet mindenkivel tárgyal, ennek során pedig sem politikai, sem egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem veszi figyelembe. Csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és minél biztonságosabban juthassanak vakcinához - szögezte le.

Szólt a két hete zajló célzott tesztelésekről is, és közölte: a múlt héten Magyarország már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott.

A miniszterelnök köszönetet mondott az orvosoknak, az ápolóknak és a pedagógusoknak a munkájukért, és mindenkit a járványügyi szabályok betartására kért.

"Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít!" - zárta szavait Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni