Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 11. 15:29, csütörtök | PR

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Új lehetőség nyílt meg a nyelvvizsgára készülőknek. A próbavizsga már elérhető néhány vizsgaközpontban, ám természetesen ennek is ára van. Érdemes-e próbavizsgát tenni, vagy egyből az éles vizsgának fussunk inkább neki?

A nyelvvizsgák ára az egekben van, ezért nem csoda, ha mindenki csak egyszer szeretné kifizetni az árát és sikeres vizsgát akar. Viszonylag új dolog a próbavizsga lehetőség, de ennek is ára van, ezért érdemes kicsit jobban körüljárni, hogy fizessünk érte vagy inkább mégsem.

Mi az a próbavizsga?

Korábban is voltak már elérhető gyakorló vizsgatesztek, de ezeknél jó esetben kaptál egy megoldókulcsot és böngészhetted magadnak, mit rontottál el. A százalékokat is magadnak kellett kiszámolni, hogy lásd, meg lett volna a vizsga vagy sem.

A próbavizsga esetében az éles vizsga szimulációja történik. Azonos típusú feladatokkal, sőt, még azonos vizsgáztatókkal is zajlik a próbavizsga, mint az igazi nyelvvizsga, de nem kell érte a vizsgahelyszínre utazni. A teljes próbavizsga folyamat online fut le, amiben a vizsga a szintén újdonságot jelentő online nyelvvizsgához hasonlít a legjobban. A próbavizsga szóbeli részét egy videón keresztül zajló vizsga biztosítja, így valóban az éles vizsga minden részét van lehetőség kipróbálni.



Vizsgarutin

A próbavizsga legfontosabb előnye, hogy vizsgarutint ad. Nem csak arról van szó, hogy gyakorolod a típusfeladatokat, hanem arról is, hogy élőben próbálod ki a körülményeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy sok időt és ezzel pontot veszítenek a vizsgázók, mert a stressz miatt nem értelmezik elég gyorsan vagy pontosan az instrukciókat a vizsgán. A próbavizsga lehetőséget ad, hogy tét nélkül végigmenj a vizsgafolyamaton és megismerd a körülményeket. Ha online nyelvvizsgát választasz végül, akkor még közelebb van a szimuláció a tényleges vizsgahelyzetedhez.

Piszkos anyagiak

A próbavizsgának ára van, de úgy állapították meg, hogy a töredéke legyen a valódi vizsgának. Ott a hivatalos nyelvtudást bizonyító tanúsítványért, a nyelvvizsga bizonyítvány hitelességéért (is) fizetsz, ezért kerül többe. Érdemes egyszer végigmenni a vizsgán a próbavizsga segítségével, mert lehet, hogy ez adja majd hozzá azt a kritikus három pontot, aminek segítségével meglesz a vizsgád elsőre.
A próbavizsga viszont nem általános gyakorlásra van kitalálva. Ha még nem állsz készen rá, hogy ráfordulj a vizsgára, akkor inkább használd a gyakorlófeladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.