Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Június 20. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt tavaly az egyéni vállalkozások számának több évig tartó csökkenése Nógrád megyében.

Ebből a körből 2013-ra vonatkozó adatokkal ötezer egyszáz adóbevallás érkezett, összesen harminchárommilliárd-négyszázhetvenkétmillió forint bevétel kimutatásával. Ez az összeg, 4,3 százalékkal több mint a 2012-es eredmény. Jelentősen átrendeződött azonban az adózási módok választása szerint Nógrád megye egyéni vállalkozóinak összetétele. Felére csökkent az EVA és az átalányadózók száma és jelentősen megnőtt a kedvezőbb adózási feltételeket nyújtó KATA adózási formát választók száma. Az egyéni vállalkozóknak azonban a kétharmada még továbbra is a tételes költségelszámolást választotta. A tőlük érkező adóbevétel pedig az összes bevétel kielnctizedét adja. Nógrádban a tavalyi adatok szerint az egyéni vállalkozók egy főre jutó átlagos jövedelme hat és félmillió forint volt. Ez több mint tizenkét százalékkal alacsonyabb az országis átlagnál. Részletesebben kibontva az adatokat kiderül, hogy a különböző elszámolási módokat választók közül változatlanul az átalányadózók egy főre jutó bevétele a legszerényebb és megyei átlag feletti árbevételt produkáltak a tételes költségelszámolók.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: vállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.