Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. December 28. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megállapodott Salgótarján a Volánnal

Megállapodott Salgótarján a Volánnal

Megállapodott Salgótarján önkormányzata a Nógrád Volán Zrt-vel a jövő évi helyi járati buszközlekedésről.

Így nem szükségszolgáltatás lesz január elsejétől, hanem változatlan feltételek mellett közlekednek majd a buszok. Sőt, azok a tárgyalások is folytatódnak, amelyek eredményeképpen tavaszra egy új menetrend is születhet a városban. Erről Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere beszélt a Rádió Focusban. Mint mondta, december közepén – megállapodás hiányában – egy közszolgáltatási kötelezettségről döntött a képviselő-testület, ami a szolgáltatásban visszalépést jelentett volna. A tárgyalások azonban folytatódtak, és mára egy mindenki számára elfogadható megállapodás született. A szolgáltató és a város között az okozott problémát, hogy a Nógrád Volán Zrt. 660 millió forintot követelt veszteségtérítés címén, és követelését bíróságra is adta. A város nem ismerte el a tartozást, mert az többnyire azokból a különféle utazási kedvezményekből adódott, amelynek különbözetét a kormány nem térítette meg a Volánnak. A mostani megállapodás értelmében a város 660 millió forint helyett 110 millió forintot fizet az elmúlt évekre, további 40 milliót pedig az idei veszteségtérítésre.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 22:22, szombat | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.

2024. Május 11. 22:12, szombat | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 11. 15:41, szombat | Helyi

Futsal MK - A DEAC és a Tolna a női döntős.

A címvédő DEAC 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó TFSE-t, míg a Tolna-Mözs 4-1-re múlta felül a Salgótarjáni VSE-t szombaton a futsal Magyar Kupa női elődöntőjében a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.