Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 27. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Egy tartalékos-zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt.-n belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal.

A tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést végezhetnének – tudta meg a Magyar Nemzet Borbíró Zoltántól, a HM hadiipari cégeinek elnökétől.

Tartalékos zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt. keretein belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal – mondta a Magyar Nemzetnek a HM-cégek elnöke. Borbíró Zoltán szerint a magyar tartalékos tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést is végezhetnének.

A HM EI Zrt. központi irányítása alá veszi a honvédelmi tárca hadiipari vállalatait is, közös lesz a gazdasági, pénzügyi, jogi irányítás, és egységesen végzik a beszerzéseket. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb társaságának kell értékesítenie a honvédség feleslegessé vált ingatlanjait és eszközeit, miközben egyedülálló fejlesztéseken is dolgozik, például mobil konténert gyártott az országos arzénmentesítéshez, pilóta nélküli repülőgépei pedig itthon és külföldön is hasznosíthatók.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az idén nyáron elindulhat a háromdimenziós NATO-radar építése Medinán. A lap információi szerint a lokátor építési engedélyét már véleményezhetik a szakemberek. Az összes szakhatóság hozzájárulásával kiadott engedély birtokában legkésőbb augusztus végén kezdődhet meg az építkezés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott