Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 20. 08:01, szombat | Helyi sport
Forrás: FORMULA1 KÍNA

Max Verstappen-siker a kínai sprinten.

Max Verstappen-siker a kínai sprinten.

Csak a negyedik helyről indult, de így is fölényesen nyerte a sanghaji sprintet a világbajnok. Norris rontott a rajt után, Hamilton és Perez a dobogón.

Az új lebonyolításnak köszönhetően helyi idő szerint szombat késő délelőtt, magyar idő szerint hajnalban startolt el a 2024-es Formula-1-es szezon első sprintversenye a Kínai Nagydíjon. A pénteki kaotikusan-esősen záruló sprintidőmérő után Lando Norris vághatott neki a pole-ból a 19 körös távnak, a mellőle startoló Lewis Hamilton azonban jobban rugaszkodott el, és bár próbált a mclarenes mellette maradni az első kanyarban, megcsúszott, így sok pozíciót veszített.Ezzel Hamilton ragadta magához a vezetést, mögötte Fernando Alonso és Max Verstappen következett, utóbbit azonban a hátsó egyenesben támadta Carlos Sainz – sikertelenül. A regnáló világbajnok eleinte amúgy nem találta a tempót, Hamilton és Alonso is minimálisan meglépett a hollandtól. Négyük mögött amúgy Sergio Perez, Charles Leclerc, Norris, Oscar Piastri, Guanyu Zhou és az egyedüliként lágy gumikon induló George Russell haladt. A táv harmadához érve aztán magára talált Verstappen, utolérte és megelőzte Alonsót a második helyért. Ekkor szűk két másodperccel vezetett előtte. Hamilton, aki azonban hibázott a hátsó egyenes végén, így hamar megközelítette őt a Red Bull, a címvédő pedig a féltávnál egy könnyed előzéssel át is tudta venni a vezetést a Mercedestől. Verstappen innentől kezdve vissza sem nézett, pillanatok alatt ellépett a többiektől, és végül nagy fölénnyel húzta be a sanghaji sprintgyőzelmet. Hamilton is simán bejött másodiknak, Alonso mögött azonban komoly boly alakult ki a két Ferrarival és a közéjük szorult Perezzel. Közöttük óriási csata is alakult ki az utolsó körökben: Sainz támadta Alonsót, aki azonban keményen védekezett – ezt pedig Perez használta ki remekül, mindkét spanyol mellett elment és feljött harmadiknak. Sainz viszont újra támadott, s ekkor már lenyomta Alonsót, akit aztán ráadásul Leclerc is elkapott. Az Aston Martin defektet is kapott a csata során, így kiállni kényszerült a bokszba. A Ferrarik viszont egymásnak estek, Leclerc meg is előzte a negyedik helyért Sainzt. A befutóig már nem is változott a sorrend, míg a pontszerzők sorrendjét Norris, Piastri és Russell tette teljessé, kiszorítva onnan Zhout és Magnussent.

A program itthoni idő szerint 9 órakor folytatódik az időmérővel.

A sprint végeredménye:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 11:15, péntek | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Hüttner Csaba jó néhány számmal kapcsolatban bizakodó.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a szolnoki válogatót értékelve azt mondta: jó néhány számban bizakodó a látottak alapján, de akadnak olyanok is, amelyek fejtörést okoznak a számára.

2024. Május 03. 10:40, péntek | Helyi sport

Elhunyt Hammerl László, a Nemzet Sportolója.

Hosszan tartó súlyos betegség után 82 éves korában elhunyt Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, a Nemzet Sportolója.

2024. Május 03. 09:35, péntek | Helyi sport

Giro d'Italia - Valter: sok lehetőségem lesz.

Valter Attilának reményei szerint sok lehetősége lesz megvalósítani a céljait a szombaton rajtoló 107. Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

2024. Május 03. 08:47, péntek | Helyi sport

Női torna Eb - Székely Zója tizedik egyéni összetettben.

Székely Zója a tizedik, Mayer Gréta a 31. helyen végzett egyéni összetettben a Riminiben zajló női torna Európa-bajnokság első, csütörtöki versenynapján.