Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 19. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MÁV: elkezdődött a Biatorbágy és Szárliget közötti vasútvonal felújítása

MÁV: elkezdődött a Biatorbágy és Szárliget közötti vasútvonal felújítása

Elkezdődött a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti, csaknem 29 kilométeres szakaszának felújítása - olvasható a MÁV honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásban.

A munkálatokkal a tervek szerint három hónap alatt végez a vasúttársaság leányvállalata.

A közlemény szerint a részleges vágányzár október 26-ig tartó első ütemében a bal vágányt érinti az átépítés, ezért menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat haladhat át a tehervonatokon kívül. Ezek a szerelvények Tatabánya és Kelenföld között nem állnak meg, Tatabányától pótlóbuszokkal, a Déli pályaudvar és Budaörs között pedig félóránként személyvonatokkal lehet utazni. A szombathelyi Savaria Intercity, a soproni IC-k, valamint a Dráva és a Mura IC-k csak Tatabányáig járnak, onnan visszafordulnak Győr felé.

A felújítás miatt kiesett járatok pótlására a MÁV-Volán-csoport csaknem 40 autóbuszt állított forgalomba. A járművek egy része akadálymentes, kerékpárszállításra viszont nincs lehetőség, a nemzetközi vonatokon is csak korlátozottan.

Az EuroCity vonatokat pluszkocsikkal egészítik ki, a reggeli csúcsforgalmi időszakban pedig, amikor nemzetközi vonat még nem közlekedik, motorvonat szállítja az ingázókat Budapest felé. A nemzetközi szerelvények menetideje 10-25 perccel hosszabb lehet - írták.

Az IC-k a teljes vonalon, a nemzetközi vonatok a budapesti Keleti pályaudvar és Tatabánya között helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A 4-es metró teljes vonalán elfogadják a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket a MÁV weboldalán olvasható feltételekkel.

A győri fővonalon a felújítás előtt naponta több mint 140 személyszállító vonaton nagyjából 40 ezren utaztak. Az új közlekedési rendben átszállás nélkül, a teljes szakaszon a negyedük közlekedhet - közölte a vasúttársaság.

A MÁV az utasoktól azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendi változásokról. A www.mav.hu/egyesvonal weboldalon folyamatosan frissítik a legfontosabb tudnivalókat.

Címkék: felújítás, máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk