Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2020. December 30. 15:02, szerda | Helyi
Forrás: police

Másfél óra alatt elfogták a rablással gyanúsítható férfiakat

Másfél óra alatt elfogták a rablással gyanúsítható férfiakat

A salgótarjáni rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 25 éves férfit és 17 éves társát.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. december 29-én 12 óra 27 perckor, miszerint egy salgótarjáni emeletes ház lépcsőházában két ismeretlen erőszakkal elvette a táskáját.

A rendőrök az adatgyűjtés és a forrónyomos intézkedések eredményeként másfél órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves salgótarjáni férfit és fiatalkorú társát.

A nyomozás adatai alapján O. Martin és a 17 éves társa a bejelentést megelőző időben az utcán megszólította a férfit, majd mindketten követték az épületbe, és eközben orvosi maszkot és energiaitalt kínáltak eladásra a sértettnek, aki a vásárlást megtagadta. Ezt követően a gyanúsítottak a férfit a falhoz szorították, majd az egyikőjük egy alkalommal az arcán megütötte, a másik a hóna alá szorított autóstáskáját - a benne lévő okiratokkal, nagy összegű készpénzzel és bankkártyával együtt - eltulajdonította, és azzal a helyszínről elfutottak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit és fiatalkorú társát a rendőrök rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását az illetékes ügyészségen. A nyomozók az eltulajdonított táskát és a benne lévő értékek nagy részét megtalálták, és lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 18:10, kedd | Helyi

Amikor a háború karácsonykor szünetelt - a fegyverszünet az első világháború krónikájának egyik legismertebb epizódja,

amely az ipari méretekben űzött tömegmészárlás kellős közepén az emberi méltóságról üzent. Az első világháború során 1914. december 24-én nem hivatalos tűzszünet állt be a nyugati fronton szemben álló

2023. December 05. 18:00, kedd | Helyi

Ajándékokkal csalt mosolyt a rendőrök Mikulása a beteg gyerekek arcára a tarjáni kórházban.

Idén is egyenruhások kíséretében érkezett a Mikulás a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba annak érdekében, hogy az ott gyógyuló gyermekek ünnepét is boldogabbá tegye.

2023. December 05. 17:40, kedd | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 05. 17:35, kedd | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...