Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2012. Április 04. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Másfél millió bankkártya-tulajdonos szoronghat

Másfél millió bankkártya-tulajdonos szoronghat

Még hetekbe telhet a teljes kár felmérése, de "legfeljebb" másfél millió bankkártya számlaadatait érinthette az elmúlt napokban bejelentett számítógépes lopás.

Közölte hétfőn az atlantai központú Global Payments hitelkártya-fizetéseket kezelő cég.

A Global Payments a március elején észlelt "jogosulatlan hozzáférésről" először pénteken számolt be. A cég részvényei akkor 9, hétfőn pedig további 3 százalékkal estek. A bűncselekmény, amelynek hatásai észak-amerikai térségre korlátozódtak, a MasterCard, a Visa, az American Express és a Discover Financial Services ügyfeleit is érintette. A Visa törölte partnerei közül a Globan Paymentset.

A Global Payments hétfőn 57,92 millió dollár nettó első negyedéves nyereségről számolt be, egy évvel korábban 47,78 millió volt a cég tiszta profitja.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:32, péntek | Külföld

Hamarosan ellentámadást indítanak az ukránok

Hosszú idő óta ismert, hogy tavasszal az ukránok ellentámadást terveznek, most az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij arról beszélt, hogy hamarosan ellentámadásba kezdenek.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán vezérkar: folytatódnak a súlyos harcok Bahmutban

A legsúlyosabb harcok szerdán a Donyeck megyei Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában - írta az ukrán vezérkar helyzetjelentésében.