Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2019. Május 26. 12:57, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már közel 590 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Már közel 590 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Már több mint 587 kilométeren van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, a Duna Budapestnél vasárnap délután tetőzik, a Tisza Záhony alatt még árad - közölte az vízügyi főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

A hét első felében a Duna vízgyűjtő felső területein hullott jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakult árhullám délelőtt Nagymarosnál tetőzik, Budapesten a tetőzés 571 cm körüli vízállással vasárnap délután várható.

Ez a vízszint közel 70-80 centiméterrel elmarad a 645 centiméteres szinttől, ezért nem kell lezárni az alsó rakpartot - írták.

A Budapest alatti szakaszokon várhatóan Bajánál közelíti meg vagy éri el a tetőző érték az elsőfokú készültségi szintet.

A Tisza árhulláma Záhony térségében az OVF szerint az elsőfokú készültségi szintet meghaladó értékkel tetőzik. Tokajig a másodfokú szinteket megközelítő, lejjebb Kisköréig az elsőfokú értékek feletti, Kisköre alatt várhatóan azokat csak megközelítő tetőzések várhatóak.

A mellékfolyók közül a Túr, a Szamos, a Kraszna apad, a Bodrogon pedig elhúzódó, az elsőfokú értékeket el nem érő tetőzés várható.

A vízügyi szakemberek az érintett szakaszokon fokozott figyelőszolgálatot végeznek, másodfokú készültségi szintnél éjjel-nappal megemelt létszámú őrszolgálattal - írta az OVF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.