Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Április 30. 12:00, szombat | Helyi

Májusi programok Ipolytarnócon

Májusi programok Ipolytarnócon

A Madarak és Fák Napjáról május 7-én, szombaton emlékeznek meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen. Ezen a napon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nógrádi helyi csoportjának munkatársa segíti az érdeklődőket a madarak megtalálásában, a fajok felismerésében. Az információs térben a Madarak határok nélkül című filmet nézhetik meg az érdeklődők, majd kötetlen beszélgetés keretében kérdéseket tehetnek föl, illetve megoszthatják egymással madarász élményeiket, tapasztalataikat.

Az Európai Geoparkok Hete (május 24-június 5.) keretében május 27-én interaktív Vulkánnapot rendeznek Ipolytarnócon. Vezetett geológiai túrák, filmvetítések, izgalmas kísérletek várják a látogatókat. 11 és 14 órakor miniatűr vulkánt is működésbe hoznak a vállalkozó kedvűek a Magyar Tudományos Akadémia és az ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportjának segítségével.

A Látogatóközpontban egész hónapban a 2014-es Medvesi Fotósmaraton legjobb képeit bemutató fotókiállítás látható.

http://osmaradvanyok.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.