Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 20. 14:18, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Magyarország legnagyobb utcai táncversenye hétvégén a Városligetben

Magyarország legnagyobb utcai táncversenye hétvégén a Városligetben

Hazai és külföldi táncosok csapnak össze vasárnap az Utcai Táncverseny nemzetközi bajnokságon a városligeti Pecsa Music Hall-ban, ahol két világsztár produkciója, Guinness-rekordkísérlet, hiphopkirálynő-választás és látványos fényshow várja a látogatókat a háromnapos Hip Hop Weekend záróakkordjaként.

A nemzetközi bajnokságon tizenhat csapat hetven egyéni indulója, köztük a szomszédos országok - Románia, Horvátország és Szlovénia - legjobbjai csapnak össze - mondta el az MTI-nek a rendezvény kommunikációjáért felelős Reimann Szilvia.
A táncosok egy hatalmas, nyolcvan négyzetméteres színpadon mérik össze tudásukat. Produkcióikat a legnagyobb magyar tánciskolák oktatói és koreográfusai alkotta héttagú zsűri fogja értékelni. Az első helyezett 200 ezer forintos pénzjutalomban részesül.
A rendezvény különleges eseménye lesz a Miss Hip Hop Queen választás. A zsűri tagjai között szerepel Karsai Zita, Kőváry Barna, Király Péter és BLR. A versenyen a legtehetségesebb és legszebb lányok csapnak össze.
A bajnokságra elfogadta a meghívást az ismert francia formáció, a Les Twins is, amely most látogat először Magyarországra. Az ikerpár előadásainak különlegessége, hogy egymás tükörképeiként mozognak, igazi "gumicsontozatú" táncosokként - hangsúlyozta Reimann Szilvia.
Az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvendő ikerpár rövid produkcióval érkezik a vasárnapi rendezvényre. Workshopot is tartanak, amelyen megkísérlik megdönteni a közös táncoktatás tömegrekordját.
A háromnapos Hip Hop Weekend keretében pénteken a Budapest Park várja az érdeklődőket a hazai, valamint holland, német és horvát breaktáncosok versenyével - mondta el az MTI-nek a szervező Hajdú Róbert. Szombaton a kosárlabdáé lesz a főszerep a Fővárosi Műjégpályán, ahol egyebek mellett koncertek, graffiti-bemutatók és magyar olimpikonok várják a látogatókat.
Bővebb információt a http://hiphopweekend.hu/ című oldalon találhatnak az érdeklődők.

Címkék: Kultúra-tánc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.