Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Március 14. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: infonógrád

Magyar technológia hódít Londonban

Magyar technológia hódít Londonban

Egy különleges zöld fényt kibocsátó szolárium technológia hódít a londoni fiatalok körében, amely egy magyar cég innovációjának köszönhető.

A Magyarországon egészségtudatos életfilozófiájáról ismert KiwiSun szolárium hálózat megjelenése valóban nagy érdeklődésre tett szert az angol fővárosban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy rövid időn belül a magyar cég harmadik londoni szalonja nyitott meg tegnap.

A technológia fejlesztői úgy gondolják, hogy forradalmasítani fogják a nyugati szolárium kultúrát. A technológia lényege egy speciális zöld fényben rejlik, amely alacsony UV kibocsátás mellett természetes barnaságot eredményez és a pozitív élettani hatásokat helyezi előtérbe, mint például a közérzetjavítás és a D-vitamin termelés. Az egészségtudatos szolárium kultúrának azért van nagy jelentősége különösen a napfényszegény országokban, mert számos kutatás igazolta az egyenlítőtől távol élők D-vitamin hiányát, melynek kiemelkedő szerepe lehet a civilizációs betegségek kialakulásában, mint pl. a diabetes, autoimmun betegségek és daganatos megbetegedések.

A 20 éve alapított magyar vállalkozás gyártóként kezdte, majd 2006-ban indította el franchise hálózatát, jelenleg Magyarországon már 20 KiwiSun szalon működik.

A londoni master-franchise vállalkozás szintén magyar kézben van, kint élő fiatal magyar vállalkozók ismerték fel az üzleti lehetőséget.

A vállalkozás a gépek fejlesztését és gyártását jelenleg is Magyarországon végzi.

A cég koncepciója iránt több európai országban is komoly befektetői érdeklődés mutatkozik, így minden bizonnyal tanúi lehetünk egy újabb magyar cég külföldi sikereinek.

Forrás: ots.mti.hu

További híreink

Címkék: szolárium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.