Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 19. 12:57, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Magyar Noel: Életem egyik legjobb motorozása volt!

Magyar Noel: Életem egyik legjobb motorozása volt!

Interjú Magyar Noel-lel az Esztergomi verseny után.

Ezüstéremmel tértél haza az MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND-ről.

Kemény pályán erős ellenfelekkel harcolt a nap folyamán.

Miként értékeled a versenyedet?
- A versenyem a saját elvárásaimat túlszárnyalta, sőt másoknak is meglepetést tudtam okozni. Az első futamban a rajtot nem sikerült valami szerencsésen elkapnom, de ennek ellenére az első kör végére máris 3 helyet sikerült javítanom. A 15+2 maradék idejében szépen lassan küzdöttem magamat előre, egészen odáig hogy Karai Kristóf volt csak előttem. Az első futam végén fáradtnak éreztem magamat, szerintem életemben nem voltam még annyira elfáradva, mint akkor. Szerencsére következett 1,5 óra pihenés. Ebben az időben légszűrőcsere, tankolás, evés, ivás volt a porondon. Az idő nagyon gyorsan elszaladt, a második futam rajtjához mindenki hulla fáradtan állt oda, hiszen a 30 fok illetve por nagyon kivette az energiánkat. A második futam rajtját nagyon jól elkaptam, Busz Patrikkal jöttünk el elsőként, azonban jobban rajta volt az első kanyar ívén, így ő kezdhette meg az első kört az élről, és pedig mögüle. A verseny tempója az előzőéhez látványosan visszaesett, mindenki nagyon el volt fáradva, az alkarok be voltak állva. Ez meg is látszott rajtam is, a prestige kategóriából ketten is elém kerültek, azonban tartottam a kategória első helyemet. Mikor kikerült a tábla a célnél, hogy még 2 kör van hátra, ott kezdődött meg a harc saját magammal. A legnagyobb szenvedés volt kibírni azt a 1,5 kört. Hiszen sajnos a legutolsó kör felénél, elszakadt a lánc a quadomon.
De mivel a futam 75% át bőven teljesítettem így értékelhető voltam. Összesítettben 2. helyet szereztem meg a szombati nap folyamán. Aminek rendkívül örülök!
Életem egyik legjobb motorozása volt, nagyon jó pályán, fenomenális nézőkkel, akik lelkesen szurkoltak és segítettek engem. Az elszakadt láncot már pótolni tudtam, szóval kezdődhet, illetve folytatódhat az edzés a következő versenyig.

Voltak-e kalandjaid a pályán?
- Igen volt számos kalandom. Magamhoz mérten voltak szép, illetve nagyon elrontott ugrásaim is. Meglepetést okozott számomra hogy előzésnél nagyon jó íveket tudtam megválasztani. Valamint a lánc elszakadása is egy kalandnak tekinthető. A rajtgépes indulásra életemben most volt elsőnek lehetőségem, de jobban tartottam tőle, meg lehet vele birkózni.

Ha újra rajtolhatnál tennél-e valamit másként?
- Csak egyetlen dolgon változtatnék, a szabadedzés köreit sokkal lazábbra venném. Utána Ferencz Zolitól kaptam egy kis taktikai segítséget, amit az időmérő futamon sikeresen tudtam hasznosítani. Ezen kívül teljesen meg vagyok elégedve magammal.

Legközelebb hol találkozunk veled, milyen versenyen?
- A legközelebbi versenyem, a Somogybabodi Offroad Fesztivál lesz, ahol minden versenyszámban részt fogok venni. Következő hétvégén a Bács-Trophy bajnokság következő, soltvadkerti futamán veszek részt.
Később találkozhattok velem a saját MHSC pályánkon, ami Dad külterületén fekszik, valamint Ácson, Esztergomban, Pannonhalmán, remélhetőleg Nyáregyházán is.

Támogatóid:
- Támogatóim, továbbá is a szüleim, illetve barátaim. Egyelőre csak pár sikertelen szponzorálási ajánlaton vagyok túl, reméljük lesz ez jobb is.

Címkék: motorsport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.