Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Július 16. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Magyar Kézműves Remek elismerés a salgótarjáni cukrásznak

Magyar Kézműves Remek elismerés a salgótarjáni cukrásznak

Átadtak a Magyar Kézműves Remek 2013 elismerő címeket. Ebben az évben 39 alkotót díjazott a pályázat meghirdetője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A magyar kézműves hagyományok jobb hasznosítása érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara első alkalommal 2002-ben hirdette meg az alkotó kézműves termékek jutalmazására a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő cím adományozását. A különleges előállítási technológiát őrző és kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a hagyományőrző vállalkozói kultúra, a kézműves szakma rangjának emelése és újabb piaci lehetőségeinek feltárása.
A Magyar Kézműves Remek pályázat ismertsége és rangja folyamatosan emelkedett. Míg 2002-ben 27 pályázó nyújtotta be alkotását, közülük 14-en nyerték el a Magyar Kézműves remek címet, 2013-ban rekordszámú – minden idők legtöbb pályázata – 132 pályamű érkezett, a zsűri pedig 39 Kézműves Remek címet adományozott, akik között található szövő, cukrász, kistermelő, pálinkakészítő, cserépkályhás, ruhatervező, gyöngyfűző, cipész és fafaragó is. A díjat idén egy Nógrád megyei kézműves érdemelte ki: Sólyom Zsuzsanna salgótarjáni cukrász, „Édes Magyarország” bonbonválogatása kapott elismerést.
2013-ban a pályázati felhívásra minden eddiginél színvonalasabb pályázati munkák érkeztek; így idén találkozhattunk a legtöbb, a pályázati felhívás követelményeinek és a díj céljainak legjobban megfelelő alkotással. Emellett ismét sok, a pályázaton újonnan megjelenő szakma képviselőjét, illetve innovatív termékeket is üdvözölhettek a bírálók.
A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből az MKIK a címátadást követően minden alkalommal kiállítást rendez, amely az idén egy hónapig (július 12. – augusztus 11.) lesz látható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.