Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 26. 08:54, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ma nyílik meg a Művészetek Völgye

Ma nyílik meg a Művészetek Völgye

Ma veszi kezdetét és tíz napon át tart a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amely Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden várja a látogatókat.

A fesztivál szervezői idén félezer programmal készülnek, melyek többsége Kapolcson lesz, a csatlakozó falvakban a kísérőrendezvények kapnak helyet.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Palya-udvar Palya Beával, Kaláka Versudvar és Muharay-udvar, a Kapolcsi Hobo Klubban ezúttal kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt, mintegy 180 dalt hallhat a közönség.
A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band.
Idén sem hiányoznak a komolyzenei programok: a tíz nap alatt olyan zenekarokat lehet hallani, mint a Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett fellépnek a Zeneakadémia tehetségei is.
Az Örökségvölgy programjai keretében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel.
A fesztiválon mintegy negyven kiállítás várja a közönséget, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt.
Tavaly mintegy 120 ezer látogató kereste fel a Völgyet.
A részletes program a www.muveszetekvolgye.hu weboldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.