Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Július 13. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Babos egyesben is indulhat

London 2012 - Babos egyesben is indulhat

Babos Tímea a páros mellett egyesben is indulhat a július 27-én rajtoló londoni olimpia tenisztornáján - erről Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) főtitkára tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

"Az osztrák Tamira Paszekkel kapcsolatos panaszunkat ugyan elutasította a nemzetközi szövetség, az ITF, ám a román Monica Niculescu visszalépése következtében Tímea a páros mellett egyesben is pályára léphet" - mondta az MTI-nek a főtitkár.
"Végtelenül örülök, mert a sors igazságot szolgáltatott nekünk - nyilatkozott az MTI-nek Babos Csaba, a játékos édesapja, egyben edzője. - Paszeket jogtalanul szerepeltetik az olimpián."
Az egyéni versenyben így két magyar lehet ott a brit fővárosban, Szávay Ágnes - aki alanyi jogon tagja a mezőnynek - és Babos Tímea, párosban pedig a Szávay, Babos duó képviseli majd a magyar színeket.
Az MTSZ szerdán azt közölte, hogy fellebbez az ITF-nél, amiért a svájci Timea Bacsinszky helyén Babos Tímea helyett az osztrák Tamira Paszek indulhat egyesben a londoni játékok női tornáján. Azt a tiltakozást az osztrákok magyarázatára hivatkozva elutasította ugyan az ITF, de magyar szempontból mégis szerencsés fordulatot vettek az események, hiszen az első számú tartalék Babos ennek ellenére játékjoghoz jutott.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:03, szerda | Sport

Kajak-kenu válogató - Kozák, Csipes és Kurucz duplázott.

A két és fél év után visszatérő, hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta vezette négyes nyerte a szerda délutáni női K-4 500 méteres döntőt a szolnoki kajak-kenu válogatón.

2024. Május 01. 19:55, szerda | Sport

Fallabda Eb - Győzelemmel rajtoltak a magyarok.

A magyar férfi válogatott szerdán a dán együttes felett aratott 3-1-es győzelemmel rajtolt a fallabdázók Zürichben zajló csapat Európa-bajnokságának második divíziójában.

2024. Május 01. 19:00, szerda | Sport

Női Vuelta - Vas szakasznegyedikként elvesztette a piros trikót.

Vas Blanka negyedikként ért célba szerdán, így elvesztette az összetett első helyét a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.