Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2015. November 12. 07:53, csütörtök | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti: - fotó: illusztráció

Lezuhant egy ukrán katonai repülőgép, a pilóta életét vesztette

Lezuhant egy ukrán katonai repülőgép, a pilóta életét vesztette

Lezuhant egy katonai repülőgép szerda délelőtt Ukrajna keleti részén, Zaporizzsja közelében, a pilóta életét vesztette - közölte az ukrán védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az ukrán légierő Szu-25-ös csatarepülőgépe gyakorlórepülést végzett, és Zaporizzsjától mintegy 40 kilométerre északra zuhant le. A 23 éves pilóta az egyetlen áldozat, a gép becsapódásakor környékbeli civilek sem sérültek meg.

Anatolij Matiosz katonai főügyész Facebook-oldalán közölte, hogy a vizsgálat előzetes eredménye alapján a gép alacsony repülést gyakorolt, és eközben egy magasfeszültségű vezetéknek repült.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint a repülőgépet vezető főhadnagy élete utolsó pillanatáig úgy manőverezte a légi járművet, hogy az ne lakott területre zuhanjon. A gép végül egy autópálya mellett csapódott be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 16:11, hétfő | Külföld

A bajor miniszterelnök 2035-től leállítaná a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.

2020. Szeptember 28. 15:10, hétfő | Külföld

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor sokk érné a gazdaságot.

2020. Szeptember 28. 13:08, hétfő | Külföld

NATO-főtitkár: fel kell venni a harcot a klímaváltozás ellen

Az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) is harcolnia kell az éghajlatváltozás ellen, mert a folyamat veszélyesebbé teszi a világot - hangsúlyozta a szervezet főtitkára egy vasárnap megjelent írásában.

2020. Szeptember 28. 11:05, hétfő | Külföld

Gondozóra támadt egy gorilla a madridi állatkertben

Megtámadott és súlyosan megsebesített egy állatgondozót egy gorilla a madridi állatkertben.