Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 17. 18:46, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Lezuhant egy repülőgép Oroszországban, 50 halott

Lezuhant egy repülőgép Oroszországban, 50 halott

Leszálláskor lezuhant egy személyszállító repülőgép az oroszországi Kazanyban, Moszkvától 820 kilométerre keletre. A Boeing 737-es típusú gép fedélzetén tartózkodó 50 ember meghalt - közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A Moszkvából érkező belföldi járaton 44 utas és hatfős személyzet tartózkodott.
A repülőgépet közép-európai idő szerint vasárnap 16 óra 25 perckor érte a baleset. Miután a gép lezuhant, robbanás is történt.
Szergej Izvolszkij, az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) képviselője a Rosszija állami hírtelevíziónak arról számolt be, hogy a repülőgép kétszer is megpróbálta a leszállást, a szerencsétlenség a második kísérletnél következett be. A gép veszített magasságából és orrával a leszálló pályának csapódott. Ekkor lobbantak lángra az üzemanyagtartályok. A tüzet eloltották, a kazanyi nemzetközi repülőteret lezárták.
A televíziónak nyilatkozva Ruben Eszajan berepülő pilóta úgy vélte, hogy az időjárási problémák is szerepet játszhattak a katasztrófában, a földhöz csapódást pedig műszaki okokkal magyarázta. A lenta.ru orosz hírportál viszont nem zárta ki, hogy a pilóták hibája vezetett a szerencsétlenséghez.
A Roszaviacija szerint az időjárási körülmények nem voltak kritikusak a légiközlekedés szempontjából. Az időjárás az évszaknak megfelelően ködös volt, időnként szemerkélt az eső, a hőmérséklet plusz három fok volt.
Az orosz kormány vizsgálóbizottságot alakított.
Kazany a Tatár Köztársaság fővárosa. Több mint 1,1 millió lakosával Oroszország hetedik legnépesebb városa, az ország egyik legrégibb települése. Júliusban ott rendezték meg az Universiade-t, az egyetemisták és főiskolások nemzetközi sportversenyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.