Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Szeptember 20. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Lezárták a külföldi rabló ellen az eljárást

Lezárták a külföldi rabló ellen az eljárást

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy külföldi állampolgár ellen.

A nyomozás adatai alapján 2014. szeptember 2-án 19 óra 20 perckor a rétsági üzemanyagtöltő állomáson a személygépkocsijába a 28 éves férfi üzemanyagot tankolt, majd a benzinkútról fizetés nélkül akart elhajtani. A cselekményét a kútkezelő észlelte, és az eltulajdonítást meg akarta akadályozni, ezért a gépkocsi elé állt, majd a jármű ajtaját kinyitotta és megfogta azt, miközben a férfi a járművel továbbhaladt és magával húzta az alkalmazottat. Ezt követően egy, a benzinkúton tartózkodó férfi is megkísérelte a tettest feltartóztatni, akit a gépkocsi vezetője a járművel elütött. Ennek következtében a gyalogos – a szakértői vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a bejelentést követően egy órán belül elfogták Dejtár község közelében egy földúton a gépjárművel menekülő gyanúsítottat. A rendőrök a férfit a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.
Az ügyben indult nyomozást a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban lezárta és a nyomozás iratait a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben bíróság elé állítás javaslattal küldte meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

Címkék: nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)