Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. December 19. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Letette esküjét Fülek új polgármestere

Letette esküjét Fülek új polgármestere

Megtartották az új képviselő-testület alakuló ülését Füleken; esküje letételével immáron hivatalosan is Agócs Attila lett a felvidéki város polgármestere.

A Füleki Vármúzeum korábbi igazgatója a Rádió Focus kérdésére elmondta, hogy példamutató módon szeretnék meggátolni a túlzott hatalomkoncentrációt a településvezetésben. Ennek érdekében a választáson rivális párt, az MKP színeiben képviselői széket szerzett Kerekes Lászlót, a helyi gimnázium tanárát kérte fel polgármester-helyettesnek, akinek személyét – bár ez nem kötelező – a képviselő-testület is nagy aránnyal erősítette meg a pozícióban. Agócs Attila kiemelte, hogy a vegyes összetételű, magyar – szlovák – roma lakossággal bíró Füleken mindenki polgármestere szeretne lenni – ennek érdekében mindhárom népcsoport képviselőit bekapcsolják majd a különböző helyi szakbizottságok munkájába. Az új városvezető korábbi, vármúzeum-igazgatói munkáját a szlovákiai összeférhetetlenségi szabályok szerint a polgármesteri tisztség betöltésének idejére felfüggesztette.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: fülek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.