Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.

A nyomozás adatai szerint a fiatalkorú elkövető 2020 szeptembere és novembere között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen bántalmazta és megalázta egyik osztálytársát. Az osztályteremben, az iskola folyosóján és az iskola öltözőjében is folyamatosan azzal fenyegette, hogy megveri és megöli, továbbá naponta megpofozta, karjait és hasát ököllel ütlegelte, sípcsontját rugdosta, nyakát tollal és ceruzával szurkálta, őt tollal dobálta és papír galacsinokkal köpködte.

Egyik alkalommal a zaklató arra kérte a terrorizált gyermeket, hogy adja neki márkás pulóverét, mivel azonban ő ennek nem tett eleget, a fiatalkorú napokig azzal fenyegette, hogyha nem kapja meg a ruhadarabot, meg fogja verni, vagy megöli őt. A kiskorú sértett ekkor már annyira félt a bántalmazástól, hogy végül a kért pulóvert bevitte a zsarolónak, aki azonban ekkor már nem a pulóvert, hanem a sértett által aznap viselt felsőt követelte.

A gyanúsított egy másik alkalommal az iskola folyosóján felszólította a sértettet, hogy menjenek be a mosdóba, és mivel a kisfiú nem ment be vele, a gyanúsított őt a karjánál fogva rángatta be oda. Bent a bejárat elé állt, hogy a sértett ne tudjon kimenni, majd többször megpofozta, és erősen sípcsonton rúgta őt, arra hivatkozva, hogy a sértett az osztályteremben elgáncsolta.

A fiatalkorú elkövető zaklatás vétsége, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, zsarolás bűntette és személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével gyanúsítható.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványával egyezően a Balassagyarmati Járásbíróság a bűncselekményeket – köztük a zsarolást, mint kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt – sorozatosan, kitartóan elkövető fiatalkorú letartóztatását a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte.

A végzés fellebbezés hiányában véglegessé vált, a kényszerintézkedést az elkövető fiatal kora miatt javítóintézetben kell végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 12:01, péntek | Helyi

Elfogatóparancs volt ellenük érvényben

A hatóság tagjai a 27 éves férfit egy parkolóban fogták el, míg a 38 éves bátonyterenyei lakost egy szekrényben elbújva találták meg.

2021. Január 21. 13:33, csütörtök | Helyi

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket.

2021. Január 21. 10:35, csütörtök | Helyi

Gyorshajtások Nógrád megyében

A két járművezető Endrefalva belterületén 50 km/óra helyett 104 km/óra, illetve 105 km/óra sebességgel közlekedett.

2021. Január 21. 10:30, csütörtök | Helyi

Utcán bántalmazta a sértettet, előállították a rendőrök

Egy 53 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként a pásztói rendőrök.