Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.

A nyomozás adatai szerint a fiatalkorú elkövető 2020 szeptembere és novembere között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen bántalmazta és megalázta egyik osztálytársát. Az osztályteremben, az iskola folyosóján és az iskola öltözőjében is folyamatosan azzal fenyegette, hogy megveri és megöli, továbbá naponta megpofozta, karjait és hasát ököllel ütlegelte, sípcsontját rugdosta, nyakát tollal és ceruzával szurkálta, őt tollal dobálta és papír galacsinokkal köpködte.

Egyik alkalommal a zaklató arra kérte a terrorizált gyermeket, hogy adja neki márkás pulóverét, mivel azonban ő ennek nem tett eleget, a fiatalkorú napokig azzal fenyegette, hogyha nem kapja meg a ruhadarabot, meg fogja verni, vagy megöli őt. A kiskorú sértett ekkor már annyira félt a bántalmazástól, hogy végül a kért pulóvert bevitte a zsarolónak, aki azonban ekkor már nem a pulóvert, hanem a sértett által aznap viselt felsőt követelte.

A gyanúsított egy másik alkalommal az iskola folyosóján felszólította a sértettet, hogy menjenek be a mosdóba, és mivel a kisfiú nem ment be vele, a gyanúsított őt a karjánál fogva rángatta be oda. Bent a bejárat elé állt, hogy a sértett ne tudjon kimenni, majd többször megpofozta, és erősen sípcsonton rúgta őt, arra hivatkozva, hogy a sértett az osztályteremben elgáncsolta.

A fiatalkorú elkövető zaklatás vétsége, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, zsarolás bűntette és személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével gyanúsítható.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványával egyezően a Balassagyarmati Járásbíróság a bűncselekményeket – köztük a zsarolást, mint kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt – sorozatosan, kitartóan elkövető fiatalkorú letartóztatását a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte.

A végzés fellebbezés hiányában véglegessé vált, a kényszerintézkedést az elkövető fiatal kora miatt javítóintézetben kell végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.