Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2020. Július 31. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki korábbi szabadságvesztése letöltése után röviddel követett el újabb bűncselekményeket.

A gyanúsított 2020. június 30-án Salgótarjánban eltulajdonított egy katalizátort, majd július 12-én megjelent egy salgótarjáni lakásánál, ahova a tulajdonos akarata ellenére, erőszakkal megkísérelt jogtalanul behatolni úgy, hogy a lakás ablakába több alkalommal beleütött, illetve a bezárt ajtóba kívülről több alkalommal belerúgott, azonban a lakásba nem tudott bejutni.

A gyanúsított néhány napra rá az ajtót erőszakkal befeszítve bement a testvére által lakott albérletbe is, onnan eltulajdonítva a tulajdonos gáztűzhelyét és gázpalackját, valamint saját testvére 150.000 forint készpénzét. Mindezeket követően július hó 23-án jogtalanul behatolt egy salgótarjáni ingatlanába oly módon, hogy a lakás konyhaablakát erősszakkal betörte, majd azon keresztül az ingatlanba jutva a szobából eltulajdonított egy villanytűzhelyt.

A férfit végül egy július hó 25-i cselekménye után vették őrizetbe. A gyanúsított Salgótarjánban az utcán szóváltásba került egy nővel, majd tettleg bántalmazta őt: a bal bordájánál megrúgta, és a földre kerülő sértettet egy fa szerszámnyéllel felfegyverkezve testszerte ütlegelte, majd állon rúgta és a helyszínről elszaladt. A bántalmazás következtében a sértett állkapocscsont-törést szenvedett.

A férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás, magánlaksértés, súlyos testi sértés és garázdaság bűntette miatt folyik a nyomozás.

A gyanúsított 23 éves kora ellenére többször volt már börtönben, legutóbb ez év áprilisában szabadult. Jelen cselekményeit többszörös visszaesőként követte el, vele szemben mind bírósági szakban, mind a rendőrség előtt több másik eljárás is folyik.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. Az erről szóló végzés jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 10:30, csütörtök | Helyi

Kifosztották ismerősüket

Egy 21 éves férfi és két társa ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 24. 10:20, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy gépjámű vezetője sérült meg közúti közlekedési balesetben.

2020. Szeptember 24. 09:52, csütörtök | Helyi

Vádemelés a riválisát hasba szúró férfival szemben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 29 éves, Nógrád megyei férfi ellen, aki egy 19 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta élettársa férjét.