Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2020. November 17. 11:28, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a két ember halálát okozó fiatalkorú autótolvaj

Letartóztatásban a két ember halálát okozó fiatalkorú autótolvaj

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a javítóintézeti nevelésből szökésben lévő, jogosítvánnyal nem rendelkező 17 éves fiút, aki 2020. november 12-én egy lopott autóval egy idős házaspár halálát eredményező közlekedési balesetet okozott.

2020. november 12-én a reggeli órákban a jogosítvánnyal nem rendelkező fiú Karancslapujtő egyik ingatlana elől ellopott egy személygépkocsit és azzal Salgótarján felé indult.

A 21. számú főúton, még lakott területen kívül a nedves, csúszós aszfaltburkolatú úttesten egy balra ívelő útkanyarulatba a megengedettet meghaladó, egyben az út vonalvezetéséhez, és az útburkolat állapotához képest is eltúlzott sebességgel haladt be, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval.

A balesetben a másik járműben utazó 75 éves férfi és 72 éves felesége életüket vesztették.

A gyanúsított is megsérült, ezért őt kórházba szállítása mellett vették őrizetbe, majd mivel kiderült, hogy könnyebb sérülései nem indokolják kórházi ápolását, a megyei főkapitányság fogdáján helyezték el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a súlyos bűncselekményt okozó, büntetett előéletű, szeptember óta javítóintézeti neveléséből szökésben lévő fiatalkorú letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében.

A letartóztatás tárgyában döntő ülést a Balassagyarmati Járásbíróság a járványhelyzet miatt távmeghallgatással, telekommunikációs eszközök igénybevételével tartotta meg, és az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiú letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 08:45, csütörtök | Helyi

Salgótarján - az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről

Salgótarján városa méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről, különösen a Nógrád vármegyei mártírokról. Az október 23-i ünnepi rendezvények

2024. Október 22. 07:13, kedd | Helyi

1956 - Forradalom és megtorlás Salgótarjánban. Salgótarján a kádári megtorlás brutalitásának lett a szimbóluma.

„Vegyétek tudomásul, hogy ti nem forradalmárok vagytok, hanem piszkos, rohadt ellenforradalmárok. Mától kezdve nem tárgyalunk veletek, mától kezdve lövünk! És takarodjatok innen addig, amíg takarodhattok.”

2024. Október 21. 09:25, hétfő | Helyi

TÖKFARAGÓ VERSENY ÉS HALLOWEEN ÜNNEPSÉG, 25-ÉN, ZAGYVAPÁLFALVÁN!

Már most írd be a naptárba és várunk a Laposban! Kedves Pálfalvaiak, barátaink és minden kedves érdeklődő! Ne hagyd ki Pálfalva egyik legvidámabb és legkreatívabb eseményét!

2024. Október 18. 22:17, péntek | Helyi

Hogyan hódították meg a japán sportautók a világot?

Japánban a kilencvenes évek közepére a legnagyobb márkák már hármasával-négyesével kínálták a sportautóikat, hogy mindenki találjon a pénztárcájához megfelelő alternatívát.