Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. November 17. 11:28, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a két ember halálát okozó fiatalkorú autótolvaj

Letartóztatásban a két ember halálát okozó fiatalkorú autótolvaj

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a javítóintézeti nevelésből szökésben lévő, jogosítvánnyal nem rendelkező 17 éves fiút, aki 2020. november 12-én egy lopott autóval egy idős házaspár halálát eredményező közlekedési balesetet okozott.

2020. november 12-én a reggeli órákban a jogosítvánnyal nem rendelkező fiú Karancslapujtő egyik ingatlana elől ellopott egy személygépkocsit és azzal Salgótarján felé indult.

A 21. számú főúton, még lakott területen kívül a nedves, csúszós aszfaltburkolatú úttesten egy balra ívelő útkanyarulatba a megengedettet meghaladó, egyben az út vonalvezetéséhez, és az útburkolat állapotához képest is eltúlzott sebességgel haladt be, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval.

A balesetben a másik járműben utazó 75 éves férfi és 72 éves felesége életüket vesztették.

A gyanúsított is megsérült, ezért őt kórházba szállítása mellett vették őrizetbe, majd mivel kiderült, hogy könnyebb sérülései nem indokolják kórházi ápolását, a megyei főkapitányság fogdáján helyezték el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a súlyos bűncselekményt okozó, büntetett előéletű, szeptember óta javítóintézeti neveléséből szökésben lévő fiatalkorú letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében.

A letartóztatás tárgyában döntő ülést a Balassagyarmati Járásbíróság a járványhelyzet miatt távmeghallgatással, telekommunikációs eszközök igénybevételével tartotta meg, és az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiú letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.