Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 01. 13:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a fosztogató

Letartóztatásban a fosztogató

A Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves Nógrád megyei férfi letartóztatására tett indítványt, aki 2020 szeptemberében több ingatlanba is betört, és onnan különféle használati tárgyakat, mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 12-én éjjel egy fészerbe tört be úgy, hogy arról a lakatot lefeszítette, majd onnan egy centrifugát, egy villanybojlert és szerszámokat vitt el. Nem egészen egy hét elteltével ismét visszament az ingatlanhoz, ekkor az ott található műhely ajtaját törte be és háztartási kisgépeket tulajdonított el onnan.

2020. szeptember 19-én és 21-én további két házba tört be, ahonnan készpénzt és berendezési tárgyakat lopott el, míg 2020. szeptember 25-én a nyitott bejárati ajtón keresztül egy családi házba surrant be, ahol az egyik szobában alvó sértett mellől emelte el annak mobiltelefonját.

A gyanúsított a lopásokkal mindösszesen 225.000 forint kárt okozott, cselekményei lopás bűntettének és kifosztás bűntettének megállapítására alkalmasak.

A Salgótarjáni Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte. A végzés ellen a férfi fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges, de az a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 15:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.