Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 08. 10:49, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Letartóztatásban a dohánybolti rabló

Letartóztatásban a dohánybolti rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványozta annak a 19 éves férfinak a letartóztatását, aki kirabolt egy dohányboltot, majd másnap egy másik dohányboltból pénzt és cigarettát lopott.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi 2020. november 30-án a kora esti órákban Salgótarján egyik dohányboltjába arcát eltakarva és kesztyűt viselve lépett be, az eladótól cigarettát kért, majd a bevételt kezdte követelni. Eközben felhajtotta a pultot és az eladót erőteljesen meglökte, hogy a pénztárgéphez hozzáférjen, majd abból 32.990.-forint készpénzt vett ki. Ezután a polcról elvett 5-6 doboz cigarettát, majd távozott.

Másnap egy másik település dohányboltjába ment be, arcát ugyancsak eltakarva és kesztyűt viselve. Három doboz cigarettát kért az alkalmazottól, aki azokat a pultra tette és a vételárat a gépbe beütötte. Ezután a gyanúsított további dohánytermékeket kért, emiatt az eladó hátat fordított neki, miközben a pénztárgép félig nyitva maradt. Ekkor a férfi az eladótól kiabálva megkérdezte, hogy mennyi pénze van, aki a kiabálástól nagyon megijedt, amit a gyanúsított kihasznált és az elválasztó plexifalon átnyúlva a pénztárgépből kiemelt 99.000 Ft-ot, majd a pultra kikészített, általa korábban kért három doboz cigarettát is zsebre tette és a boltból futva elmenekült.

A gyanúsított cselekményei rablás bűntettének és lopás bűntettének megállapítására alkalmasak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a Salgótarjáni Járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés megakadályozásának érdekében elrendelte.

A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, míg az ülésről távolmaradó védő a törvényi határidőn belül tehet jogorvoslati nyilatkozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.