Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 09. 09:34, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatás sorozatlopások miatt

Letartóztatás sorozatlopások miatt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki fiatalkorú társával követett el sorozatos lopási cselekményeket.

A férfi 2020. július-augusztus hónapjaiban öt lopást követett el Salgótarjánban, közülük többet egy fiatalkorú társával. Mind a módszereik, mind a zsákmány változatos volt: a kiszemelt ingatlanokba dolog elleni erőszakkal vagy besurranva jutottak be, cipőt, fűkaszát, pénzzé tehető fémárukat zsákmányolva, de volt olyan ingatlan, ahonnan az ajtót vitték magukkal, máshol pedig az épületről szaggattak le lemezprofilokat. A lopási cselekményekkel 5.000 forint és 105.000 forint közötti károkat okoztak alkalmanként.

Végül a gyanúsított 2020. augusztus 29-én este Salgótarjánban az egyik italboltban szóváltásba keveredett egy férfivel, kölcsönösen dulakodni kezdtek egymással, majd a földre kerülve birkóztak. A dulakodás közben a gyanúsított több alkalommal ököllel, majd egy székkel megütötte a másik férfit.

A gyanúsítottat öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, valamint garázdaság miatt vonták eljárás alá. A férfi nem tartózkodott állandó bejelentett lakcímén, a hatóság többszöri megkeresésére sem volt fellelhető, tartózkodási helye ismeretlen volt, a felkutatására tett intézkedések sem vezettek eredményre, ezért az ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

Az indítvány alapján a terhelt jelenlétének biztosítása, szökésének, elrejtőzésének megakadályozása érdekében a Balassagyarmati Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)