Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Augusztus 02. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Lepényfesztivál Varsányban

Lepényfesztivál Varsányban

Varsányban készül a messze földön híres túrós lepény, melyet a rendezvény helyszínén, kemencében sütnek a népviseletbe öltözött asszonyok.

A gasztronómiai kalandozás közben színjátszó csoportok előadásai színesítik a napot; kulturális bemutatókat és hagyományőrző együtteseket láthatnak, hallhatnak.
Ha Ön igazi, a legtisztább alapanyagokból készült, kemencében sült eredeti palóc lepényt szeretne enni, ha szeretné felidézni gyermekkora ízeit, ha újra át szeretné élni, milyen is a nagyi főztje, és ha mindezt szeretné megosztani saját gyermekeivel, akkor 2013. augusztus 18-án látogasson el Varsányba, és töltsön el egy napot Nógrád megye egyik legérintetlenebb, legtisztább levegőjű vidékén!
A gasztronómiai kalandozások közben színes programokat kínálnak vendégeiknek. A színpadon fellépnek lengyel, felvidéki, vajdasági barátaink, a debreceni Kuckó Művésztanya a hagyományos színházi kereteket megbontva vásári komédiákkal szórakoztatja a vendégsereget. A helyi kiváló minősítésű Muskátli népi együttes palóc néptánc műsort ad elő, és a programok közötti szünetekben ízes palóc tájszólással palóc népmeséket hallgathat a közönség. A programot tovább színesíti a Brémai muzsikusok előadás, a tűzszínház, illetve a motoros show.
A programsorozatot mulatós bál zárja.

Címkék: Varsány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 14. 08:38, kedd | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

2024. Május 14. 08:21, kedd | Helyi

Cannes - Kedden kezdődik a 77. cannes-i fesztivál.

A hollywoodi sztárok valamennyi generációja, Richard Gere-től Meryl Streepen át olyan feltörekvő csillagokig, mint Barry Keoghan, Jacob Elordi, Margaret Qualley és Anya Taylor-Joy.

2024. Május 14. 08:00, kedd | Helyi

Hideg reggel után kellemes, májusi idő.

Még nyugaton-délnyugaton lehet több felhő, ott kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben aztán folytatódik a túlnyomóan napos idő csupán délen alakulhat egy-egy zápor.