Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 19. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Lelőttek egy medvét Salgótarján határában: nyomoz a rendőrség

Lelőttek egy medvét Salgótarján határában: nyomoz a rendőrség

A lelőtt medve a szakértők szerint nem azok közül való volt, melyek nyomait az elmúlt időszakban a környéken rögzítették.

A rendőrség tájékoztatása szerint G. Sándor 54 éves salgótarjáni lakos 2014. május 10-én, 22 óra körüli időben, egy Salgótarjánhoz tartozó erdőrészben, mint vadászatra jogosult személy vadászott - írja a nosza.info. Eközben lett figyelmes a barnamedvére, melyet meglőtt, de az állat nem pusztult el. Másnap vadásztársaival az állat keresésére indult, majd a megtalált állatot F. László 34 éves dunavarsányi lakos fejbe lőtte. Ezt követően a tetemet K. Attila 42 éves dunavarsányi lakos salgótarjáni lakásába szállították, ahol azt kizsigerelték, bundáját lenyúzták.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Sándor és F. László ellen természetkárosítás, orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, míg K. Attila ellen orvvadászat bűntett és lopás vétség, T. László ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottak lakóhelyén és a tulajdonukat képező ingatlanokban a nyomozók házkutatást tartottak, melynek során a medve bundáját, kifőzött koponyáját, továbbá a vadászati naplót és engedéllyel tartott lőfegyvereket, lőszereket foglaltak le.

Forrás: nosza.info

Címkék: medve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.