Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 08. 12:02, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Legyünk óvatosak az ismeretlenekkel!

Legyünk óvatosak az ismeretlenekkel!

A minap egy 81 éves férfi tett bejelentést a Rétsági Rendőrkapitányságon, hogy lakásán három férfi azt közölte, hogy a fiának tartoznak tízezer Ft-tal, de csak 20.000 Ft-os van náluk, így azt szeretnék felváltani.

A bácsi a pénzt felváltotta részükre, azonban az egyikük elterelte figyelmét, mialatt a többiek eltulajdonították mintegy 1.200.000 Ft készpénzét és azzal ismeretlen helyre távoztak. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak! Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel, illetve csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba, udvarukba!
Amennyiben lehetséges, nagyobb összegű készpénzt ne tartsanak otthon és nagyon fontos, hogy pénzt soha ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat! Amennyiben különböző indokokra hivatkozva a pénz felváltását kérik ezen személyek, azt tagadják meg! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!
Figyeljék meg a személyek különös ismertetőjegyeit, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő