Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 29. 01:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:HAJÓSI MIKLÓS

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Az északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok.

Szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok. Napközben nyugaton megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, hosszabb szűrt napsütéses időszakokra keleten számíthatunk. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk. Több helyen kialakulhat eső, zápor. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban -5, +6 fokig csökken a hőmérséklet. Elsősorban északon, északkeleten várható még fagy. Délután 9 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok. Nyugaton, délnyugaton érhetjük el a 20 fokot.

Pénteken kezdetben keleten várható eső, majd napközben a napos, fátyolfelhős időben többfelé fordulhatnak elő záporok, néhol zivatar is lehet. Élénk, több helyen erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban már nem lesz fagy, délután pedig 16-21 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton a változóan felhős-napos időben ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok is. Az északnyugatira forduló szelet sok helyen erős, a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Vasárnap többfelé felhős, esős időre van kilátás. Erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 8-16 fok közötti maximumok várhatóak.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfronti tünetekre számíthatunk.

Fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, valamint migrén is jelentkezhet.

A fagyos reggeli időben ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, és könnyen megfázhatunk.

Jó hír, hogy a szél jelentősen mérséklődik, de az élénk széllökések még lecsökkenthetik hő- és komfortérzetünket, illetve a szélre érzékenyebbek még tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Hajósi Miklós (Én akkor is úszom...minusz ide, minusz oda...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.