Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 03. 13:54, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com

Legjobb dalaiból válogat pénteki koncertjén a Dinamit

Legjobb dalaiból válogat pénteki koncertjén a Dinamit

A Dinamit együttes legjobb dalait hallhatja a közönség a Várkert Bazárban rendezett pénteki koncerten, a Volt egyszer egy Ifipark sorozat keretében.

Az 1979-ben supergroupként alakult Dinamit együttest tehetséges zenészek alkották ugyan, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan "állami rockzenekarként" tartották számon, ezért 1982-ben feloszlottak. Mintegy harminc év szünet után 2009-ben alakultak újra, jövőre pedig negyvenéves jubileumi koncertet is terveznek az eredeti felállással - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Németh Gábor, a zenekar dobosa.

A zenész kiemelte, hogy a Várkert Bazár egykori színpada legendás helyszín volt, ahol a kor legismertebb bandái léphettek fel. "Mindenki ismert mindenkit, mindenki találkozott mindenkivel, aktív könnyűzenei élet volt akkoriban" - emlékezett vissza.

Németh Gábor elmondta, hogy az ismert együttesek tagjaiból álló Dinamit zenekar az első nagylemezéből 250 ezer példányt adott el, kirobbanó sikert arattak szinte azonnal. "Havi 40-45 bulit csináltunk (...) ez valóban egy supergroup volt, hiszen minden egyes tag a hangszerének a mestere volt" - emelte ki. Az eredeti együttesbe Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor pedig a Skorpióból érkezett.

A mostani felállásban Rudán Joe énekel, Szűcs Antal Gábor gitározik, Zselencz László basszusgitározik, Németh Gábor dobol, Hornok István a billentyűs. Ez a zenekar hat éve játszik együtt, ezt a felállást hallhatja a Várkert Bazár közönsége is. A pénteki, mintegy kétórás koncerten a legnagyobb slágerek mellett az új lemez néhány dala is megszólal majd.

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park, az Ifipark. A nyári koncertsorozat ezeket az időket kívánja felidézni.

Címkék: dinamit, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.