Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 15. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Leállhat a tévé és az internet negyven nógrádi faluban

Leállhat a tévé és az internet negyven nógrádi faluban

Lapértesülés szerint több mint száz, a legszegényebbek közé tartozó településen szűnhet meg a tévé- és internetszolgáltatás a közműadó miatt.

A Népszabadság szerint sok kisebb kábeltévés szolgáltató dönthet úgy, hogy 28 ezer háztartásban megszünteti a szolgáltatást. A közműadó a kisebb településeken szolgáltatókat a sávos adókedvezmény ellenére is veszteségessé teszi, ugyanis az egy előfizetőre jutó adó sokszor több ezer forintot jelent, amit nem lehet a fogyasztókra hárítani. (Az adó méterenként 25 forint a legkisebb cégek esetében.)

A lap példaként a 40 nógrádi falut kiszolgáló Gergely Háló Kft.-t említi, amelynek 4,5 millió forint nyereség mellett vezetékei után mintegy 16 millió forint közműadót kellene fizetnie. A Népszabadság szerint megoldást jelentene, ha a hátrányos helyzetű területeken szolgáltató cégek adóját jelentősen mérsékelnék, vagy akár mentességet adnának számukra.

Forrás: privatbankar.hu

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.