Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 28. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

László Csaba: két-három év múlva jöhet az euró

László Csaba: két-három év múlva jöhet az euró

László Csaba szerint megvalósítható az egy számjegyű szja, felesleges korlátozni a növekedési hitelprogram kamatszintjét, és a bürokrácia gátolja leginkább a kkv-k növekedését. A KPMG szenior partnere , volt pénzügyminiszter a Napi Gazdaságnak azt mondta, nem okozna sokkot, ha rövid időn belül bevezetnénk az eurót, de ezt csak jó feltételekkel szabad megtenni.Mint mondta, a magyar gazdaságnak és a magyar társadalomnak fontos érdeke lenne, hogy ésszerű időn belül, és ésszerű feltételekkel bevezesse az eurót.

László Csaba azt is elmondta, az államadósság továbbra is komoly kockázati tényező, ami várhatóan hosszabb távon is magas szinten marad, és nagyon alacsony infláció mellett ez az eladósodottsági arány nem is nagyon csökkenthető. Ehhez 2-3 százalékos inflációra és 5 százalék körüli nominál GDP-növekedésre lenne szükség.

László Csaba szerint az egész magyar vállalkozói infrastruktúra olyan problémákkal terhelt, amelyek nehezítik a működését. Nem véletlen, hogy az eva annak idején nagyon népszerű volt. Ehhez hozzájárult az is, hogy nagyon kedvező volt az adószintje, de az egyszerűsége volt a legnagyobb vonzerő. Az állami bürokrácia egy nagy multinacionális cégnél még kezelhető, mert velük így is, úgy is olyan könyvelést végeztet az anyacég, ami mellett „apróság” még a magyart is megcsinálni. Egy magyar kisvállalkozónak viszont ez rémálom. Egy kis cég elindulásához olyan bürokratikus akadályokat kell megugrani, melyre egy részük nem képes, egy másik részük pedig egyszerűen nem hajlandó. Emellett továbbra is nagyon magas az élőmunka terhe, és hiányzik a jelentős nagyvállalati növekedés, ami húzhatná magával a kkv-szektort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk