Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2021. Április 23. 13:47, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Lakat alatt maradhatnak az unokázós csalók

Lakat alatt maradhatnak az unokázós csalók

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványozta egy 67 éves férfi és egy 52 éves nő letartóztatásának meghosszabbítását, akik az „unokázós” módszerrel több személytől csaltak ki,

illetve kíséreltek meg kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében.

A rendőrség ügyeletére 2021. február 10-én délután érkezett bejelentés arról, hogy egy idős salgótarjáni férfitől ismeretlen személyek hárommillió forint készpénzt csaltak ki. Külföldi telefonszámról hívták fel és közölték vele, hogy hozzátartozóját baleset érte, készpénzre van szüksége, amit rendőrök visznek el neki. A tévedésbe ejtett sértett ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó személyeknek átadta az összeget.

Márciusban több Salgótarjánban és Gyöngyösön élő időskorú személytől is megkíséreltek a csalók a fenti módszerrel pénzt szerezni, majd a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei egy 2021. március 26-án végrehajtott akció során Pásztón elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat, akik éppen egy újabb összeg átvételére voltak úton.

A többrendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt őrizetbe vett személyek letartóztatását akkor egy hónapra rendelte el a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség most indítványt tett a két gyanúsított letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására, mivel a kényszerintézkedés fenntartását a szökésük veszélye, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében továbbra is indokoltnak tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.

2021. Május 11. 14:25, kedd | Helyi

Három év is járhat a járművezetéstől eltiltás alatti vezetésért

2021. május 14-én hatályba lép a Büntető Törvénykönyv legújabb módosítása, mellyel bűncselekménnyé válik az eltiltás hatálya alatti járművezetés.

2021. Május 07. 12:32, péntek | Helyi

Letartóztatták a dílert

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 37 éves, kábítószerekkel kereskedő férfinek a letartóztatását, akinek a lakásán négyféle drogot is találtak a salgótarjáni nyomozók.