Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Március 30. 11:08, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Lakat alatt az unokázós csalók - videó

Lakat alatt az unokázós csalók - videó

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte annak a 67 éves férfinek és 52 éves nő társának a letartóztatását, akik több személytől csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni készpénzt telefonon Nógrád és Heves megyében.

A rendőrség ügyeletére 2021. február 10-én délután érkezett bejelentés arról, hogy egy idős salgótarjáni férfitől ismeretlen személyek három millió forint készpénzt csaltak ki. Külföldi telefonszámról hívták azzal, hogy hozzátartozóját baleset érte, készpénzre van szüksége, amit rendőrök vesznek át tőle. A tévedésbe ejtett sértett ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó csalóknak át is adta a kért összeget.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai beazonosították, majd 2021. március 26-án Pásztón el is fogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat. Ezen a napon pénz átadására az akció miatt már nem került sor, noha az elfogott két személy az elmúlt hét végén Salgótarjánban és Gyöngyösön több idős személytől is próbált ily módon pénzt szerezni.

Az előállított személyeket a rendőrök többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság egy hónapra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész mellett a férfi és védője is tudomásul vette, az ellen csak a nő és védője jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.