Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 09. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

LAKAT ALATT A TOLVAJ

LAKAT ALATT A TOLVAJ

A bátonyterenyei rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte annak a 25 éves mátraverebélyi férfinek a letartóztatását, aki a településen található ingatlanok értékeit dézsmálta meg.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. november 1-jén egy Mátraverebélyben található családi ház udvarára bement és az ott található garázsból elektromos fűnyírót, valamint gázkonvektort lopott el. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor a 25 éves helyi lakos ennél az ingatlannál járt és onnan értékeket vitt magával. A férfi szeptember 26-án a családi ház udvaráról egy kerékpárt, valamint hűtőszekrényt és hosszabbítót, míg október 25-én az udvaron található fészerből egy házinyulat, valamint elektromos fűnyírót lopott el.

Megalapozott annak a gyanúja is, hogy a terhelt szeptember 26-án a településen egy másik házhoz is bement és az udvarról kovácsoltvas kaput és egy kályhát vitt magával. A férfi az ellopott értékeket eladta és az azokért kapott pénzt saját megélhetésére költötte.

A férfit a nyomozók elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. A hatóság tagjai a férfit – mivel ellene hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt is eljárás van folyamatban – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö