Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Február 22. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Tűz keletkezett egy Pásztó, Liget utcai családi ház egyik szobájában csütörtök kora este, az egyik lakó életét már nem lehetett megmenteni.

A helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésükig a lakók a szobában keletkezett intenzív lángokat eloltották, az egység utómunkálatokat végzett. A tűzben egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Sajnos ez a héten már a második tragikus kimenetelű lakástűz Nógrád megyében, hétfőn egy diósjenői családi házban csaptak fel a lángok, ahol szintén életét vesztette egy ember. A statisztikák azt mutatják, hogy a téli időszakban országos szinten átlagosan szinte óránként keletkezik egy-egy lakástűz Magyarországon. Ezek legtöbbje egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon is megsemmisül országos szinten az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt. A téli időjárás pedig különösen kedvez a lakástüzek kialakulásának, hiszen az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. Egy füstérzékelő beszerzésével már sokat tehetünk a tragédiák megelőzésének érdekében, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Egy jó minőségű füstérzékelő készülék néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez, mindenképpen javasolt tehát annak beszerzése. Az érzékelő hangos sípolással jelez, ha bajt érzékel, így azt meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.