Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Február 22. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Tűz keletkezett egy Pásztó, Liget utcai családi ház egyik szobájában csütörtök kora este, az egyik lakó életét már nem lehetett megmenteni.

A helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésükig a lakók a szobában keletkezett intenzív lángokat eloltották, az egység utómunkálatokat végzett. A tűzben egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Sajnos ez a héten már a második tragikus kimenetelű lakástűz Nógrád megyében, hétfőn egy diósjenői családi házban csaptak fel a lángok, ahol szintén életét vesztette egy ember. A statisztikák azt mutatják, hogy a téli időszakban országos szinten átlagosan szinte óránként keletkezik egy-egy lakástűz Magyarországon. Ezek legtöbbje egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon is megsemmisül országos szinten az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt. A téli időjárás pedig különösen kedvez a lakástüzek kialakulásának, hiszen az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. Egy füstérzékelő beszerzésével már sokat tehetünk a tragédiák megelőzésének érdekében, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Egy jó minőségű füstérzékelő készülék néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez, mindenképpen javasolt tehát annak beszerzése. Az érzékelő hangos sípolással jelez, ha bajt érzékel, így azt meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.