Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 01. 08:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-PAKS

Labdarúgó NB I - Megtörte rossz szériáját a Paks ellen, és folytatta menetelését az Újpest.

Labdarúgó NB I - Megtörte rossz szériáját a Paks ellen, és folytatta menetelését az Újpest.

Az Újpest 2-1-re nyert a Paks otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. Mészöly Géza együttese négy bajnoki találkozó óta veretlen és sorozatban harmadik sikerét aratta.

Az Újpest és a Paks ebben a szezonban negyedik alkalommal találkozott egymással - legutóbb a MOL Magyar Kupában is összecsaptak -, a lila-fehérek három vereség után nyertek először a párharcban.
A második helyen álló Paks vereségével a címvédő és listavezető Ferencváros tovább növelheti előnyét.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Paksi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)
----------------------------

Paks, v.: Berke
gólszerzők: Könyves (45+2.), illetve Ljujic (45+1., 75., a másodikat 11-esből)
sárga lap: Könyves (70.), Kovács K. (74.), Kinyik (77.) illetve Ljujic (39.), Mack (49.)

Paksi FC::
----------

Simon - Kovács, Szélpál, Kinyik, Szabó J., Silye (Szabó B., 58.) - Mezei (Kocsics B., 87.), Windecker (Vas, 79.), Balogh - Hahn (Böde, a szünetben), Könyves (Skribek, 79.)

Újpest FC:
----------

Banai - Huszti, Anculasz (Tajti, 63.), Keita, Kobouri, Pauljevic - Mack, Radosevic (Csoboth, 63.), Ljujic - Sasere, Ambrose (Ganea, 91.)

Sokáig úgy tűnt, nem láthat majd gólt az első félidőben a szép számmal összegyűlt közönség, a játékrész ráadásában azonban mindkét kapunál megrezdült a háló: a lila-fehérek szereztek vezetést egy óriási hibát követően. Az először kezdő Huszti csapott le arra a labdára, amelyről a védő azt hitte, kigurul az alapvonalon, majd megjátszotta az üresen érkező Ljujicot, ám egy perc múlva a túloldalon Könyves egy pattanás után lőtt hatalmas gólt.
A fordulást követő első két percben akár két gólt is szerezhetett volna a Paks, de a helyzeteket kimaradtak, az Újpest pedig kijött a szorításból. A félidő közepén újra előnybe került az Újpest, a csereként pályára lépő Csoboth harcolt ki büntetőt - hosszú percekig vizsgálta az esetet a VAR - , Ljujic a 11-esből duplázott.
A 83. percben Csoboth eldönthette volna az összecsapást, gyönyörűen tört be a 16-oson belülre, de lövését Simon hárította.

A fővárosiak a hajrában már csak az eredmény megőrzésére törekedtek és végül sikerrel is jártak, így megszerezték a három pontot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:09, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 29. 08:55, hétfő | Helyi sport

RG vk - Pigniczki Fanni három szerrel döntőzött Taskentben.

A hazai Európa-bajnokságra - és a párizsi játékokra - készülő Pigniczki Fanni három szerrel döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupáján.

2024. Április 29. 08:50, hétfő | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.