Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 25. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Kutyavezetők képzése Nógrád megyében

Kutyavezetők képzése Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban továbbképzést tartott a kutyavezetők részére.

A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák. A továbbképzés célja, hogy a négylábú segítők minden szituációban és helyszínen megvédjék a gazdáikat.
Ez alkalommal Szátok és Romhány községekben - több helyszínen is – gyakoroltak a megyei szakemberek és kutyáik. Így az egyik szituációs gyakorlatként a kutyáknak egy italboltban – beállított helyszínen - a rendőri intézkedésnek ellenszegülő személyeket kellett ártalmatlanná
tenni. A feladat a négylábúak számára különlegesnek számított, hiszen zárt térben, nem megszokott talajon, zavaró hanghatások közepette kellett elérni, hogy a személyek jogsértő magatartásukat befejezzék, vagy azt ne tudják folytatni.
A tavalyihoz képest több beállított helyszínen is meg kellett felelni a követelményeknek, vizes területen, tóparton, valamint lakott területen is.
A napokban tetőző nyári meleg azonban nem könnyítette meg a munkát. A tűző nap nem csak a kutyákat viselte meg, hanem vezetőiket és a gyakorlatban közreműködőket is nagy igénybevételnek tette ki. A nehéz időjárási viszonyok és a többféle feladat ellenére minden résztvevő megfelelt a követelményeknek. A képzéssel a rendőr-főkapitányság nem csak a gyakorlást, hanem a rendőri munka népszerűsítését is igyekezett szolgálni, mivel a
szátoki gyermekotthonban és a romhányi óvodában is tartottak egy rövid bemutatót a továbbképzés résztvevői.

Címkék: kutyavezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.

2024. Május 09. 09:21, csütörtök | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra közölte az Útinform.

2024. Május 09. 08:35, csütörtök | Helyi

Ismét TFA Szombathelyen.

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.